Δεν εγκρίθηκε τελικά η υποχρεωτική στράτευση στα 18, ουτε η διζωνική θητεία

 

© Παρέχεται από: capital.gr

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης  για την αύξηση της θητείας  στο στρατό ξηράς. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται ότι θα "κλειδώσουν" τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η αύξηση της θητείας στους δώδεκα μήνες έχει αποφασιστεί, όμως μένει να αποσαφηνιστεί το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εφαρμογή δε θα προχωρήσει αμέσως, προκειμένου να ξέρουν αυτοί που θα παρουσιαστούν πόσους μήνες θα υπηρετήσουν. Συζητείται να ισχύσει για κάποιες ΕΣΣΟ παρακάτω, ενώ σίγουρα δεν θα ισχύσει για όσους υπηρετούν ήδη. Δηλαδή, δε θα έχει αναδρομική ισχύ.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν εγκρίθηκε τελικά η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Παράλληλα  φαίνεται πως δεν είναι πιθανό ουτε το σενάριο διζωνικής θητείας. Δηλαδή, να υπάρχει μικρότερη θητεία για οσους υπηρετούν στα σύνορα. 

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά