ΕΠΕΙΓΟΝ: Aποσύρθηκε ο κανονισμός του ωραρίου


Δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή...

Picture
ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Την απόσυρση από την Βουλή του κανονισμού που θα θεσμοθετούσε το ωράριο των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, αποφάσισε τελικά ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΜΑΧΗdefence.com.

Το ΥΠΑΜ έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έτσι το κανονιστικό νομοσχέδιο που επρόκειτο να τεθεί την Πέμπτη 28.5.15, προς ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Σώματος, δεν θα εξεταστεί από το κοινοβούλιο.


Οι λόγοι της απόσυρσης
Το ΥΠΑΜ επικαλείται για την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου λόγους που αφορούν στην εκτίμηση του ΓΕΕΦ ότι τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου ως αυτό έχει τροποποιηθεί από τη Βουλή, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ικανότητα της Δύναμης.

Όπως η ΜΑΧΗdefence.com είχε αποκαλύψει με χθεσινό δημοσίευμα της, εν αναμονή των αποφάσεων ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ τελούσε η Επιτροπή Άμυνας, μετά και την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο ΓΕΕΦ στην παρουσία των μελών της Επιτροπής Άμυνας, του ΥΠΑΜ, του Α/ΓΕΕΦ, του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ και των επιτελικών της Δύναμης.

Δε δέχθηκε μεταβατικές 
διατάξεις το ΓΕΕΦ
Κατά την ενημέρωση στο ΓΕΕΦ, συζητήθηκαν διάφορα θέματα σε σχέση με τον κανονισμό του ωραρίου και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας ενημερώθηκαν για τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ψήφιση του κανονισμού ως αυτός έχει τροποποιηθεί από την Επιτροπή και ιδιαίτερα της κανονιστικής πρόνοιας που αφορά στον ανώτατο αριθμό μηνιαίων υπηρεσιών διανυκτέρευσης που θα εκτελούν τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Ως γνωστό, το κυβερνητικό νομοσχέδιο, όπως αυτό είχε αρχικά κατατεθεί, προνοούσε για την εκτέλεση τεσσάρων μηνιαίων υπηρεσιών διανυκτέρευσης ανά στέλεχος. Η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ωστόσο τροποποίησε την εν λόγω διάταξη μειώνοντας τον αριθμό των μηναίων υπηρεσιών ανά στέλεχος στις τρεις. Και εκεί έγκειται η διαφορά μεταξύ ΓΕΕΦ/ΥΠΑΜ και Επιτροπής Άμυνας.

Κατά τη σύσκεψη είχε δοθεί έμφαση στη δυνατότητα εισαγωγής στο νομοσχέδιο για το ωράριο, μεταβατικών διατάξεων σε σχέση με την εφαρμογή των επίμαχων κανονιστικών προνοιών, έτσι ώστε μεταβατικές διατάξεις που αφορούν στον ανώτατο αριθμό υπηρεσιών και σε θέματα αργιών και ανάπαυσης, ισχύσουν, όχι με τη ψήφιση του νομοθετήματος, αλλά μεταγενέστερα.

Το ΓΕΕΦ φαίνεται να έχει απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο εισαγωγής μεταβατικών διατάξεων αναφορικά με τις επίμαχες πρόνοιες του νομοσχεδίου και έτσι το ΥΠΑΜ προχώρησε στην απόσυρση του από τη Βουλή όπου αυτό ήταν κατατεθειμένο.

Τι θα κάνουν οι Σύνδεσμοι;
Είναι άγνωστο μέχρι αυτή τη στιγμή, αν οι Σύνδεσμοι Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού, συμφωνούν με αυτή την εξέλιξη, η οποία έχει ως άμεσο και προβλεπτό αποτέλεσμα τη συνέχιση του ωραρίου και την εκτέλεση υπηρεσιών για τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς ως μέχρι σήμερα ίσχυε.

Πάντως είναι γνωστές οι θέσεις των δύο Συνδέσμων αναφορικά με το ανώτατο όριο των μηνιαίων υπηρεσιών διανυκτέρευσης ανά στέλεχος και είναι εδώ που έγκειται η διαφωνία και η διαφορά που προέκυψε με ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ.

Τμήμα Ειδήσεων ΜΑΧΗdefence.com
http://www.maxhdefence.com/enopilambdaesigma-deltaynameisigma1/a
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά