Ημερίδα στη ΣΣΕ με θέμα«100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»


 
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία», παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του ΓΕΣ και ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος. Την εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο επίτιμος διδάκτορας στην ΣΣΕ, ιδρυτής και γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, Δρ. Αριστείδης Γιαπαλής.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήριος Ριζάς, η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Δρ. Φλώρα Καραγιάννη, ο ειδικός επιστήμονας διδάσκων Πολιτική Ιστορία στην ΣΣΕ κ. Δημήτριος Μάλεσης, ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Νικόλαος Τόμπρος, ο ομότιμος καθηγητής του Τομέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Ανδρέας Καστάνης, ο επίκουρος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο Υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης, ειδικός επιστήμονας και διδάσκων Στρατιωτική Ιστορία στην ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.

Συντονιστές της ημερίδας ήταν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ Δρ. Ευπραξία Πασχαλίδου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας Υποστράτηγος Γεώργιος Ραχμανίδης.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά