Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου στον Κιθαιρώνα προς Τιμήν και Μνήμη των 23 Πεσόντων Αεροπόρων και Καταδρομέων

 Ανάρτηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ:

Βαθύτατη συγκίνηση κατά την σημερινή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου που ανηγέρθη στον Κιθαιρώνα προς Τιμήν και Μνήμη των 23 Πεσόντων Αεροπόρων και Καταδρομέων της 12ης Ιανουαρίου του 1970.
Στον τόπο που πριν από 52 χρόνια συνέβη το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ολόκληρη την Ελλάδα, αποτίσαμε Φόρο Τιμής στην Μνήμη των 5 μελών του Πληρώματος του αεροσκάφους και των 18 Καταδρομέων που έπεσαν πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος για την Πατρίδα όπως και στις οικογένειές τους που τους έχασαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.
Ο κίνδυνος είναι άμεσα συνυφασμένος με το στρατιωτικό λειτούργημα που επιλέξαμε συνειδητά και το οποίο υπηρετούμε με ζήλο, αφοσίωση και αγάπη και σε όσους κάνουν την ύστατη θυσία για την Πατρίδα αξίζει ΑΙΩΝΙΟΣ σεβασμός και στους οικείους τους και στις οικογένειές τους υπέρτατη Τιμή.
Το στρατιωτικό προσωπικό, πιστό στις διαχρονικές αρχές και αξίες των #ΕΔ δίνει και σήμερα με σθένος, αυταπάρνηση και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, τον αγώνα τον καλό μέσα από την ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση και την ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης, όπου και όταν χρειαστεί και σε κάθε γωνιά του Πατρίου εδάφους.
Επί των επάλξεων της εκπλήρωσης της αποστολής έπεσαν και οι Ήρωες που τιμήσαμε σήμερα, με την τραγική πτήση εκείνης της μέρας να λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της εκτέλεσης εκπαιδευτικού άλματος Αλεξιπτωτιστών.
Το μνημείο αυτό θα αποτελεί εφεξής φάρο Μνήμης και θα θυμίζει σε όλους τη θυσία των παλικαριών που χάθηκαν, γεννώντας σκέψεις και συναισθήματα Χρέους και Τιμής προς τους συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.
Ευχαριστώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την ανέγερση του Μνημείου!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά