Ένοπλες Δυνάμεις: Οι μισθολογικές αδικίες που αποκαθίστανται – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

 






Νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν μισθολογικές αδικίες ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 2022.

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τον κόπο, την προσπάθεια και την αυτοθυσία των στελεχών των τριών Κλάδων, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουν όχι μόνο τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές, αλλά και ασύμμετρες απειλές στα σύνορα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ροές παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ανακοίνωσε άμεσες παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν στο μισθολόγιο του στρατεύματος.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι διευθετούνται αμέσως μια σειρά από αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως:

  • Η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας (ΕΜΘ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
  • Η επέκταση της μάχιμης πενταετίας
  • Η νυχτερινή αποζημίωση,

Παράλληλα, θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, με τον πρωθυπουργό να αναγνωρίζει εμπράκτως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο στο Βελλίδειο, με τους πάντες να αναγνωρίζουν πως οι μισθολογικές αδικίες στις Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να έχουν αρθεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε σε συνομιλητές του να προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις για το μισθολόγιο των ενστόλων.

Νταηλίκια με την Ελλάδα… γιοκ!

Κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. «Ούτε μας φοβίζουν ούτε μας πτοούν. Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μια λέξη του έθνους μας «Όχι», κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από όσους βρίσκονται στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

«Κλείνω με την περήφανη πατρίδα που υποσχεθήκαμε. Μια πατρίδα μεγαλύτερη γιατί έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Μια πατρίδα με περισσότερους συμμάχους. Ανάμεσά τους στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες με πιο σημαντικές αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως τη διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει το δόρυ της αποτροπής. «Από αυτό το βήμα είχα εξαγγείλει την αγορά των Rafale, τα πρώτα από αυτά πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Loriant ναυπηγούνται ήδη οι δύο πρώτες φρεγάτες Belh@rra, που θα μπουν στο στόλο μας μέχρι το 2025».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ανθρώπινο δυναμικό που συμβάλει στην αποτροπή και την προστασία των συνόρων. «Σ' αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και ασφαλώς και ο φράχτης στον Έβρο. Χάρις σε αυτά και σ' αυτή την πολιτική οι ροές μεταναστών προς την Ευρώπη μειώθηκε κατά 80%. Έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στη θάλασσα. Καθημερινά αποτρέπονται περίπου 1.000 παράνομοι είσοδοι. Η απάντησή μας στο κρεσέντο της Τουρκίας, είναι η επιφυλακή μας, οι διεθνείς συμμαχίες και η ενότητα του λαού μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρώτο απ’ όλα το περίπτερο του υπουργείου Άμυνας, στο οποίο τον καλωσόρισαν ο υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των τριών Κλάδων.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε για αρκετή ώρα μπροστά σε ένα μοντέλο φρεγάτας Belh@rra, με τον ίδιο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ενημερώνεται πλήρως από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για τις δυνατότητες του πλοίου.

Ο Αντιναύαρχος Πετράκης μάλιστα, ανέλυσε στον πρωθυπουργό ορισμένα μέρη της καλύτερης φρεγάτας στον κόσμο, εξηγώντας πώς το συγκεκριμένο πλοίο ανατρέπει τον συσχετισμό δυνάμεων με την Τουρκία.


newsbomb
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά