Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί πρέπει να πάρουμε σοβαρά τις ωμές απειλές της Τουρκίας

 Η Ελλάδα πρέπει να πάρει σοβαρά τις ωμές  Η Ελλάδα πρέπει να πάρει σοβαρά τις ωμές   τουρκικές απειλές  , ανέφερε σε συνέντευξή του, οναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα. 

Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί πρέπει να πάρουμε σοβαρά τις ωμές απειλές της Τουρκίας
Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί πρέπει να πάρουμε σοβαρά τις ωμές απειλές της Τουρκίας© naftemporiki.gr


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε παρακινδυνευμένο το να αποδίδονται οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάνμόνο στα εσωτερικά προβλήματαπου αντιμετωπίζει, καθώς όπως υποστήριξε η Τουρκία κινείται με μεθόδευση και στρατηγική.
«Οι απειλές είναι ωμές πλέον και στις διευκρινίσεις που ζητούνται για τις δηλώσεις του ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζει ότι ‘’δεν παίζουμε, μιλάμε σοβαρά’’. Ένα πράγμα πρέπει να ξέρουμε κι εμείς, ότι πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά»,τόνισε ο κ. Αποστολάκης. Θέλει ψυχραιμία και σοβαρότητα

Αναφερθείς στην απάντηση της Ελλάδας για τις προκλήσεις, ο ναύαρχος εξήγησε ότι η χώρα μαςδεν μπορεί να είναι άφωνη.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, χρειάζεται προσοχή, καθώς η Άγκυρα ενδεχομένως και να επιθυμεί αυτή τη στιγμή από τη χώρα μας να αυξήσει την ένταση, με απειλές και προκλήσεις αντίστοιχες των Τούρκων.

 «Δεν χρειάζεται να παίζουμε το παιχνίδι τους, ούτε να τρέχουμε και να ακολουθούμε την ατζέντα που θέτουν εκείνοι. Δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν χρειάζονται λεονταρισμοί, ούτε πρέπει να φαινόμαστε ότι είμαστε ανεδαφικοί σε αυτά που λέμε. Θέλει ψυχραιμία, θέλει σοβαρότητα»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ναύαρχος. 

 Εξήγησε επίσης ότι καθώς η Τουρκία θεωρεί «πολύ ζωτικό της χώρο» τηνΑνατολική Μεσόγειοκαι τοΑιγαίο, προσπαθεί να διεκδικήσει και να πάρει πράγματα που δεν της ανήκουν. 

 «Πρέπει πολύ σαφώς να περάσει και σε εκείνους το μήνυμα: δεν θα ναι εύκολο, δεν θα είναι μια κίνηση χωρίς κόστος, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα κράτος ανοχύρωτο ή που δεν έχει βούληση και δυνατότητα να την αντιμετωπίσει», είπε.  Είμαστε λίγο υποχωρητικοί – Δεν θέλουμε πόλεμο   

 «Εμείς είμαστε λίγο υποχωρητικοί γιατί δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο», ανέφερε ο Ναύαρχος, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία το εκμεταλλεύεται. 

 «Τα μηνύματα δεν φτάνει να τα λέμε, θέλουν και ένα ‘’χτίσιμο’’. Με τις κινήσεις που κάνεις, με την ετοιμότητα που δείχνεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τρόπο που ‘’στήνεις’’ το σύστημα της άμυνας της χώρας και της αποτροπής», τόνισε προσθέτοντας ότι: 

 «Η οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, θα βρει μια πολύ σοβαρή αντίσταση και ο όποιος τα επιβουλεύεται θα έχει ένα πολύ σοβαρό κόστος το οποίο θα πρέπει να το ζυγιάσει». 

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά