Η Ελλάδα έχει διαθέσει αριθμό κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη Ουκρανών τραυματιών και φιλοξενία σε στρατιωτικά θέρετρα
 Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνάντηση Υπουργών Άμυνας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin) στην Αεροπορική Βάση “Ramstein”, στην Γερμανία. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις του πολέμου, οι ανάγκες εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η παροχή εκπαίδευσης και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την ρωσική επίθεση και αναθεωρητισμό, που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η Ελλάδα παρέσχε, από την πρώτη στιγμή, ουσιαστική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, που προασπίζει με ηρωισμό και αυτοθυσία την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Υποστήριξε επίσης μαζικά πακέτα κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Η Ελλάδα προσέφερε καταφύγιο σε Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ έχει διαθέσει αριθμό κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη Ουκρανών τραυματιών και θα παράσχει φιλοξενία, σε στρατιωτικά θέρετρα, σε τέκνα Ουκρανών στρατιωτικών, που έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους, στον πόλεμο.

Η Ελλάδα, υπεγράμμισε, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί, και να παρέχει, κάθε δυνατή υποστήριξη.

Στο περιθώριο της Συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε σύντομες συνομιλίες με τους ομολόγους του από την Ουκρανία κ. Ολέκσι Ρέζνικοφ (Oleksii Reznikov), τη Γερμανία κ. Κριστίν Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), το Ηνωμένο Βασίλειο κ. Μπεν Ουάλλας (Ben Wallace) και την Ιταλία κ. Λορέντζο Γκουερίνι (Lorenzo Guerini).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του “Ukraine Defence Contact Group”, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ είχε συνάντηση με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command - AIRCOM), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Ραμστάιν.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά