Ομιλία της Έλενας Ράπτη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονικής

Ομιλία της Έλενας Ράπτη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονικής


Έλενα Ράπτη Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το πρόγραμμα «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίασε όλα τα χρήσιμα μηνύματα των ενημερωτικών εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

Επισήμανε πως η ενημέρωση των παιδιών ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή τον κανόνα, που διδάσκει στο παιδί να μην δέχεται ένα άγγιγμα στην περιοχή, που καλύπτεται από το εσώρουχό του, προσδιορίζοντας έτσι το «κακό άγγιγμα».

Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους, εάν κάτι συμβεί.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.
Ομιλία της Έλενας Ράπτη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονικής - Newsbeast
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά