Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Μοριοδότηση Υπηρετούντων στη Ν. Σκύρο

 


ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΘΕΜΑ:     Προσωπικό-Διοικητικά (Μοριοδότηση Υπηρετούντων στη Ν. Σκύρο)

ΣΧΕΤ.:     α.     Ερώτηση 3046/08-02-2022 της Βουλής των Ελλήνων

                β.     Φ.900α/3421/18257/28 Μαρ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ

          Κύριε Υπουργέ.

 Προσφάτως η Ομοσπονδία μας, έγινε δέκτης παραπόνων στελεχών του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) που υπηρετούν στη Ν. Σκύρο. Συγκεκριμένα, μεταφέρεται η αδικία που υφίστανται τα ως άνω στελέχη, τα οποία μοριοδοτούνται με μόλις 0,5 μόρια το μήνα, τη στιγμή που συναδέλφισσες και συνάδελφοί τους, υπηρετούντες σε «όμορες» νήσους και στην Κύμη, λαμβάνουν μηνιαίως τέσσερα (4) και τρία (3) μόρια αντίστοιχα!

 Το παραπάνω γεγονός, ευαισθητοποίησε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, καταθέτοντας την (α) σχετική. Με τη (β) όμοια απάντησή σας, μεταξύ άλλων, γνωρίσατε ότι «τα στελέχη, πλέον της μοριοδότησης που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους, στη Φρουρά της Σκύρου, δηλαδή στο πεδίο «αντικειμενικά κριτήρια», μοριοδοτούνται ομοίως στο πεδίο «επιχειρησιακή βαρύτητα», κατά τα καθοριζόμενα στη σχετική Υπουργική Απόφαση», πλην όμως αποφύγατε να διευκρινίσετε ή δε λάβατε υπόψη σας ή δεν σας μεταφέρθηκε ότι, την ως άνω επιπρόσθετη μοριοδότηση «επιχειρησιακού χαρακτήρα» τη λαμβάνουν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπηρετούντες στη Ν. Σκύρο και τα στελέχη που υπηρετούν στις «όμορες» με αυτή νήσους, καθώς και οι υπηρετούντες στην Κύμη.

 Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε όπως ερευνήσετε τα πραγματικά γεγονότα και την πραγματική διάσταση της μοριοδότησης του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στη Ν. Σκύρο και θεραπεύσετε αναδρομικά τη δημιουργηθείσα αδικία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά