Ξάνθη: Στο Δ’ ΣΣ η Έλενα Ράπτη για την παιδική κακοποίηση


 Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, επισκέφθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού «Θράκη» και συναντήθηκε με τον Διοικητή του, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, ο οποίος την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και την ενημέρωσε για την λειτουργία του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με επιτυχία.

 Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιεί η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από πολύτιμες συμμαχίες με πολιτειακούς και θεσμικούς παράγοντες με σκοπό να φτάσει η ενημέρωση σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδί.

Παρουσίασε τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Συζήτησαν για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, που στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στην μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

 Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για τον προγραμματισμό μίας εκδήλωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπηρετούντων στο Δ’ Σώμα Στρατού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.


Ξάνθη: Στο Δ’ ΣΣ η Έλενα Ράπτη για την παιδική κακοποίηση - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη (xanthinews.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά