Δεν είναι εφικτή η ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΤΕΙ

 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 


Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, η ισοτιμία των πτυχίων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), με τα πτυχία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα, δεν καθίσταται εφικτή σε πρακτικό επίπεδο, δεδομένου ότι, η ένταξή τους στην αντίστοιχη βαθμίδα δικαιολογείται από παράγοντες, όπως είναι η διαφορετική διάρκεια της απαιτούμενης φοίτησης για την ολοκλήρωση των σπουδών, η διαφορετική οργανωτική τους δομή, αλλά και ο ειδικότερος εκπαιδευτικός σκοπός, που εξυπηρετεί η κάθε κατηγορία ιδρύματος. Σε κάθε περίπτωση όμως η αναβάθμιση των σπουδών των ΑΣΣΥ αποτελεί διαρκή επιδίωξη αλλά και στόχο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), με απώτερο σκοπό την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των Σχολών, προκειμένου αυτοί να εκπληρώνουν ευδοκίμως την αποστολή τους, ως στελέχη των ΕΔ. 


Συναφώς, η εξομοίωση των πτυχίων των ΑΣΣΥ με τα πτυχία των ΤΕΙ, δεν θα μπορούσε να αποτελεί τον αποκλειστικό γνώμονα αλλά και την μοναδική αναγκαία συνθήκη, για την επίτευξη της αναβάθμισης τους. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα ως άνω εκτεθέντα, η όποια τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, που καθορίζει τη λειτουργία των ΑΣΣΥ, με -2- σκοπό την περαιτέρω αναβάθμισή τους, επιβάλλεται να αποσκοπεί πρωτίστως στην εκπλήρωση του ειδικότερου εκπαιδευτικού σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται στην απόδοση Μονίμων Υπαξιωματικών υψηλού επιπέδου κατάρτισης και επιχειρησιακής ικανότητας, ικανών να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ομαλή λειτουργία των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους. 


ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά