Π.Ο.Ε.Σ. - Συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα Αντωνίου Μαρία

 Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρό του, κ. Μαρινέλη Χρήστο και το μέλος του κ. Καράτσογλου Ελευθέριο, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα, αντίστοιχα, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), συναντήθηκε  με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα Αντωνίου Μαρία, στο γραφείο της στην πόλη της Καστοριάς.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα και ενημέρωσε την κα Αντωνίου για τα προβλήματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.

Στη συζήτηση που διεξήχθη αναπτύχθηκαν αναλυτικότερα: το θέμα των στρατιωτικών ειδικής καταστάσεως, η μοριοδότηση, με ανάλογο συντελεστή βαρύτητας του Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων και  το θέμα της βαθμολογικής αποκατάστασης των καταταγέντων αξιωματικών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) το 1991 και μετά. Η κα Αντωνίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις μας σχετικά με τα ως άνω θέματα, υποσχέθηκε δε να τα προωθήσει στο ΥΠΕΘΑ  και να ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό.

Με την αγάπη που τη διακρίνει για τον τόπο καταγωγής της, την Καστοριά, ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιοχή. Κατόπιν τούτου, η αντιπροσωπεία του ΔΣ, ως υπηρετούντες στην ΠΕ Καστοριάς, είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να την ενημερώσει για τις τελευταίες  εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης του επιδόματος παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού, τονίζοντας ότι το θέμα αφορά τρία Συντάγματα (Καστοριάς, Φλώρινας και Σερρών).

Από την πλευρά της, η κα Αντωνίου, τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της ως άνω διεκδίκησης, ενώ δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια με την  Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ., ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά