Δίκαιη αντιμετώπιση των ΕΠ.ΟΠ. στη βαθμολογική τους εξέλιξη

 

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
TYPOGRAPHY


Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 80/2021 έγγραφό μας, αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των πτυχιούχων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν ερώτηση τη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής: 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Θέμα : «Δίκαιη αντιμετώπιση των ΕΠ.ΟΠ. στη βαθμολογική τους εξέλιξη»

Κύριε Υπουργέ,

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους καθήκον έχουν τη διαρκή υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όμως για την βαθμολογική τους εξέλιξη και ιδιαίτερα για τα στελέχη που είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ακολουθείται μια διαφορετική και άδικη διαδικασία σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Με βάση αρκετές επιστολές των ΕΠ.ΟΠ. που έχουμε λάβει, φαίνεται αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, η οποία δημιουργεί αίσθηση αδικίας μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αδικία κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί για τους ΕΠ.ΟΠ. που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, και να εφαρμοστεί η βαθμολογική και μισθολογική τους αναβάθμιση.

Επίσης οι ΕΠ.ΟΠ. δεν πρέπει να αποτελούν κάποια διακριτή ομάδα στρατιωτικών με διαφορετική μεταχείριση για τα στελέχη της, τα οποία θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σπουδάζουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και αποφοιτούν. Αντιθέτως τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να επιβραβεύονται όπως γίνεται και στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία των Πτυχιούχων ΕΠ.ΟΠ., με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, για την αντίστοιχη βαθμολογική τους εξέλιξη με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Χρήστος Γκόκας

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Γεώργιος Φραγγίδης

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά