Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν οι αφίξεις για την Antlantic Resolve 2021!







Από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις Αμερικανών στελεχών της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Μάχης, 1η Διεύθυνση Πεζικού, από το Fort Riley του Κάνσας.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην πρωτεύουσα του Έβρου, προκειμένου να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός, όπου ήδη φιλοξενεί τα πρώτα στελέχη.


Ο εξοπλισμός έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να φθάνει στα τέλη Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου 2021, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πιο αναλυτικά, τα όσα λαμβάνουν χώρα από την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη, αφορούν την άσκηση Antlantic Resolve 2021, όπου η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης, θα αντικαταστήσει την Ταξιαρχία Αεροπορίας της 101ης Αεροπορικής Διεύθυνσης τον Απρίλιο του 2021.

Η ανάπτυξη των αερομετάφερων δυνάμεων θα γίνει με περίπου 1.800 άτομα, 50 UH-60 και HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks, 25 AH-64 Apaches και 1.800 τροχοφόρα οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό να φτάνει στα 2 λιμάνια σταθμούς. Αυτό της Αλεξανδρούπολης και του Dunkirk της Γαλλίας, με την πλειοψηφία του εξοπλισμού και του προσωπικού να τοποθετείται στη Γερμανία, στη Λετονία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Η ανάπτυξη των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και οι αναδιπλώσεις των σχηματισμών, θα γίνουν τόσο στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όσο και στον Αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” της πρωτεύουσας του Έβρου.


"Η ταξιαρχία είναι ενθουσιασμένη για την εναλλαγή μας πίσω στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο συνταγματάρχης της 1ης Μαχητικής Αεροπορίας.

Η ταξιαρχία θα υποστηρίξει την αποστολή του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Atlantic Resolve της Αφρικής, με προσωπικό διαφόρων εθνών, όπου μέσα από την εκπαίδευση μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, να αποδείξει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Οι στρατιώτες μας είναι καλά εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτήν την αποστολή, και τους ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο Mπράιαν Τσίβερ, Συνταγματάρχης της 1ης Μαχητικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται πως τα μέτρα προστασίας λόγω της COVID-19, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η περιστροφική μετατόπιση θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά για τη διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των συμμετεχόντων ενόπλων δυνάμεων και του τοπικού πληθυσμού.


Η ανάπτυξη έτοιμων και αξιόπιστων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη της Atlantic Resolve αποτελεί απόδειξη της ισχυρής και αδιάκοπης δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Παράλληλα, μέσα από την εν λόγω κοινή και πολυεθνική εκπαίδευση, η Atlantic Resolve χτίζει ετοιμότητα, αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ συμμαχικών και συνεργαζόμενων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά