ΠΟΜΕΝΣ :Γιατί αυτές οι αστοχίες στην αποστρατεία Αξκών προελεύσεως ΕΜΘ;

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Κατόπιν σημερινής ενημέρωσης που είχε η ΠΟΜΕΝΣ από συνάδελφους μας Ανθυπολοχαγούς προέλευσης ΕΜΘ, διαπιστώθηκε κατά την ανάρτηση των φακέλων μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου στο army.gr, η αποστρατεία τους με ημερομηνία 31 Ιανουάριου 2021(!!!) ενώ ταυτόχρονα το πληρωτέο ποσό είναι αρνητικό καθώς τους παρακρατείτε ο μισθός Φεβρουαρίου που τους είχε καταβληθεί(!!!).

     Το παραπάνω γεγονός κρίνεται επιεικώς ως αχαρακτήριστο, αφού τέτοιες αστοχίες δε συνάδουν απέναντι σε συναδέλφους μας, που για 35 συναπτά έτη υπηρέτησαν την Πατρίδα από το πιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου μέχρι τον Έβρο .

    Ως ΠΟΜΕΝΣ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι στους συναδέλφους που ενημερώθηκαν ότι αποστρατεύονται στις 31/1/2021 μόνο από τους φακέλους μισθοδοσίας (!!!), δεν έχει προηγηθεί έκδοση προεδρικού διατάγματος  αποστρατείας και ενώ έχουν εργαστεί κανονικά το μήνα Φεβρουάριο κρίνεται άστοχη η απαίτηση επιστροφής των χρημάτων.

Πλέον των παραπάνω επισημαίνουμε τα εξής:

  • Δεν έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα της αποστρατείας τους για να τους αποδοθεί ο αποστρατευτικός βαθμός του Υπολοχαγού, έχοντας ως συνέπεια να αποστρατεύονται με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.
  • Αν και ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού δεν προβλέπεται στην Γ μισθολογική κατηγορία, συνεχιζόταν η πληρωμή τους από την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού μέχρι σήμερα, με κατηγορία – κλιμάκιο Γ3.
  • Δεν τους έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά που δικαιούνται λόγω της προαγωγής τους σε Αξκους, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις 27 Νοεμβρίου 2020 με έγγραφο του στο Υπουργείο Οικονομικών ανέλυε τους λόγους όπου οι προαχθέντες βάσει του Ν.4609/19 Ε.Μ.Θ, εντάσσονται από την ημεροχρονολογία προαγωγής τους στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού στην Β' κατηγορία του άρθρου 124 του Ν.4472/17 αντί της Γ' κατηγορίας.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να διευθετηθεί άμεσα το παραπάνω πρόβλημα, που έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι συνάδελφοι μας, στερώντας από τις οικογένειες τους, τα βασικά για την αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά