Κύριε Υφυπουργέ αναβαθμίστε το πτυχίο των αποφοίτων των σχολών αυτών σε ανώτατης εκπαίδευσης

  



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ.
Θέμα: «Ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων Ανωτέρων
Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)».
ΠΡΟΣ: ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή
Κύριε Υπουργέ,
Δεν εκπλήσσομαι από την απάντησή σας με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, με θέμα την «Ισοτιμία πτυχίων αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)».
Εννοείται, ότι κρυφτήκατε πίσω από το γράμμα του νόμου και νομίζετε ότι όλα έχουν καλώς καμωμένα,πιστεύοντας πως απαντήσατε και το θέμα έκλεισε εδώ και μπορείτε να «μας
σερβίρετε» ότι έχετε στη φαρέτρα σας και πρέπει να κατεβαίνει αμάσητο.
Λάθος κύριε υπουργέ, και βλέπουμε και διαβάζουμε και ξέρουμε και καταλαβαίνουμε και καλά θα κάνετε να μην υποτιμάτε τα στελέχη αυτά που αποτελούν, σας αρέσει ή όχι, τη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Αν όπως λέτε, η αναβάθμιση σπουδών που αποτελεί διαρκή σας στόχο,δε συνδυασθεί και με την αναβάθμιση του τίτλου σπουδών, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την καταξίωση τους, ποιόν κοροϊδεύουμε. Αν πράγματι το πιστεύετε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό:
Αναβαθμίστε το πτυχίο των αποφοίτων των σχολών αυτών σε ανώτατης εκπαίδευσης. Μια χαρά καλύπτεται και με το παραπάνω ο κύκλος σπουδών κατά τη διάρκεια φοίτησης στη σχολή, καθώς και τα σχολεία ειδικοτήτων, κλπ, όλα τα
άλλα είναι δικαιολογίες εν αμαρτία. Δείτε με πόσα μόρια εισάγονται στα ΑΕΙ, τι εκπαίδευση παρέχεται σε πολλά από αυτά και τι εκπαίδευση παρέχεται στις σχολές ΑΣΣΥ, για τις οποίες μάλιστα είστε και υπερήφανος.
Απονείμετε στους αποφοίτους αυτούς το βαθμό του Αρχιλοχία κατά την έξοδό τους από τη σχολή, είναι ντροπή να αποφοιτούν Λοχίες μετά από τριετή ουσιαστική στρατιωτική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Ε…. δε γίνεται παππού,που λέει και ο εγγονός, με 4 έτη Ανθυπολοχαγός και με 3 έτη Λοχίας.
Απονείμετε στους αποφοίτους αυτούς καταλυτικό βαθμό Συνταγματάρχη χωρίς αστερίσκους και ναι μεν… αλλά, το δικαιούνται, με βάση τον τρόπο εισαγωγής, τις σπουδές τους και τη 40χρονη πορεία τους.
Έχετε στα χέρια σας μακράν τους καλύτερους μόνιμους υπαξιωματικούς, απόφοιτους των σχολών αυτών, μην τους απογοητεύεται, καταξιώστε τους με πράξεις, όχι με λόγια.
Με πολύ σεβασμό, ένας απόστρατος Αξιωματικός, απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών(αυτός που θα την κλείσει θα πρέπει να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία) και ενεργά σκεπτόμενος πολίτης.
Ανχης ε.α Κωνσταντίνος Τσιολπίδης
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά