Να αυξηθεί η μοριοδότηση των υπηρετούντων στη Χίο

 

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPH


ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση Στελεχών

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 04/21.2.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), με το οποίο ζητείται ο επανακαθορισμός και η αύξηση των μορίων που λαμβάνουν οι υπηρετούντες στη νήσο Χίο συνάδελφοί μας, ως κίνητρο δήλωσης επιθυμίας των στελεχών για παραμονή τους ή μετάθεσή τους στο νησί.

.......................

ΘΕΜΑ : Μοριοδότηση Στελεχών

1. Από το έτος 2018 και εντεύθεν, το πρόβλημα του μεταναστευτικού οξύνθηκε στα Ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, με αποτέλεσμα ο Έβρος και τα νησιά του Αιγαίου μας να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις. Η νήσος της Χίου δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις ως άνω πιέσεις, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, με αποτέλεσμα πλήθος μεταναστών και προσφύγων να συγκεντρώνονται στην πόλη της Χίου και ιδιαίτερα στο Χαλκειός, αυξάνοντας κατακόρυφα τις υποχρεώσεις των φορέων που διαχειρίζονται το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και ο Στρατός Ξηράς.

2. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Στρατού Ξηράς στην αποτροπή και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αύξησε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού του, φέρνοντάς το στα όριά του.

3. Πέντε (5) χρόνια μετά και η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του προσωπικού, ωθεί τους συναδέλφους μας είτε στην υποβολή αναφορών μετακίνησης από το νησί, είτε στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης.

4. Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου αφ΄ ενός να επανέλθει η επαγγελματική καθημερινότητα των συναδέλφων μας σε φυσιολογικά επίπεδα και αφ΄ ετέρου να ενισχυθεί η Χίος με στρατιωτικό προσωπικό, προτείνεται η τροποποίηση της μοριοδότησης του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες αυτής, προσδίδοντας 4 μόρια το μήνα στους μετατιθέμενους - παραμένοντες χωρίς την επιθυμία τους (ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης Μονάδας) και 1,25 στους παραμένοντες - επιθυμούντες.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά