Δικαίωση ΕΠ.ΟΠ. Αποδεκτό το αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ από την Στρατιωτική Ηγεσία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά Μόνιμους Υπαξιωματικούς προελεύσεως ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς, βαίνει προς επίλυση, αυτό της αναγνώρισης των πέντε χρόνων στο διπλάσιο και αφορά στελέχη που αποστρατεύει η Υπηρεσία πριν την συμπλήρωση των 25 ετών που απαιτούνται για να έχουν το δικαίωμα αναγνώρισης των πέντε ετών στο διπλάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΕΝΣ με σχετικό έγγραφο της την 03 Φεβρουαρίου 2021 προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1421-pomens-syntaksiodotikes-rythmiseis-gia-oles-tis-proeleyseis-prosopikoy είχε ανάδειξη έγκαιρα το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί προελεύσεως ΕΠΟΠ οι οποίοι έχουν καταταγεί σε ηλικία μετά τα 25 ηλικιακά έτη και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις για όσους στερούνται το δικαίωμα αναγνώρισης των πέντε ετών στο διπλάσιο αποτέλεσμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας τους, λόγο καταλήψεως των ηλικιακών ορίων στα 50 τους χρόνια και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας

Η επίλυση του παραπάνω προβλήματος από την στρατιωτική ηγεσία αποτελεί μια ακόμα σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας της πρότασης που είχαμε υποβάλει και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που το Γ.Ε.Σ. έλαβε υπόψιν τις προτάσεις μας, καλούμε δε και τα Γ.Ε.Ν. – Γ.Ε.Α. να προβούν στην έκδοση αντίστοιχων  οδηγιών για την εξάλειψη του προβλήματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα, έτσι ώστε να επιλύει τα προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας, επικυρώνοντας συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς,καθώς αποτελεί την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά