Τι ισχύει για μετακινήσεις στρατιωτικών απο νομό σε νομό όταν είσαι σε άδεια

 




Της Βάλιας Αμπατζή - Στρατιωτικός συντάκτης


Η απαγόρευση στις μετακινήσεις απο νομό σε νομό συνεχίζει να ισχύει . Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν ελεύθερα καθώς πληθαίνουν κρούσματα στις κόκκινες περιοχές.


Ωστόσο μετά απο έρευνα μάθαμε ότι ίσως το ΓΕΕΘΑ το Πάσχα δεν βγάλει αντίστοιχη διαταγή όπως είχε γίνει με τα Χριστούγεννα ώστε να αφήνει τους στρατιωτικούς να επιλέξουν την άδεια τους με ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιον άλλο νομό, αν και τότε η ελεύθερη πρόσβαση είχε μεταφραστεί σε Ε1 δηλαδή τόπο κατοικίας.

Έτσι και τώρα με τις απλές άδειες οι στρατιωτικοί μόνο σε τόπο κατοικίας μπορούν να πάνε με το Ε1. Βέβαια αυτό που μας είπαν πηγές είναι ότι ούτως ή άλλως τόπος κατποικίας για στρατιωτικούς είναι ο τόπος που υπηρετούν. Οπότε οι Διοικητές μη παίρνοντας ρίσκο δίνουν άδεια ΜΟΝΟ για τόπο κατοικίας, η οποία αναγράφεται στο αντίστοιχο φύλλο. Τόπος κατοικίας είναι αυτός που υπηρετείς; Αυτός γραφτεί στο φύλλο άδειας

Εξαιρούνται μόνο οι υπηρεσιακοί λόγοι.

Ένα μεγάλο θέμα γιατί κάποιοι έχουν γονείς σε μεγάλες ηλικίες- ανήμπορους και θα πρέπει να τους βλέπουν , το οποίο όμως δεν μπορούν να κάνουν λόγω της απαγόρευσης αναγκάζοντας τους να παίρνουν άδεια ¨απο τη σημαία¨ , δηλαδή παίρνοντας οι ίδιοι το ρίσκο με ευθύνη τους να αλλάξουν νομό.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά