Χωρίς στίγμα στο Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ»

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ© CNN.gr ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς στίγμα συνεχίζει να πλέει στο Αιγαίο το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ», το οποίο πραγματοποιεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου και Σκύρου.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα γεωγραφικού εντοπισμού πλοίων marinetraffic.com, η οποία παρακολουθεί την πορεία πλεούμενων με βάση το στίγμα τους.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από κάποιο τουρκικό πλοίο –όπως έγινε άλλωστε στην περίπτωση του Oruc Reis.

Screen grab από βίντεο© Παρέχεται από: CNN.gr Screen grab από βίντεο

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική πλευρά προχώρησε χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας για τη νέα προκλητική Navtex για το Τσεσμέ.

Το διάβημα παραδόθηκε στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, καθώς και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Η τουρκική Navtex μπορεί να αφορά διεθνή ύδατα, ωστόσο, το ελληνικό διάβημα την καταγγέλλει ως «άκυρη και παράνομη» καθώς ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει εξουσιοδότηση να εκδίδει Navtex για αυτή την περιοχή, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε πως η Αθήνα έχει κάνει προτάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής του 62ου γύρου διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

Προσδιόρισε, πάντως, τις ημερομηνίες για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά