Παράταση χρόνου χορήγησης κανονικών αδειών. Γιατί εξαιρείται το στρατιωτικό προσωπικό;

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της, για την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να προβεί στην παράταση χορήγησης κανονικών αδειών έτους 2020, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μέχρι της 31 Μαρτίου 2021, μόνο για το πολιτικό προσωπικό εξαιρώντας περιέργως το στρατιωτικό προσωπικό.

Αποτελεί δε πρόκληση το γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ, επικαλείται  ως κύριο λόγο αυτής της επιλογής του, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της νόσου COVID-19 και των συνεχιζόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Αναρωτιόμαστε γιατί το ΓΕΕΘΑ δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο βιώνει ακριβώς τις ίδιες συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την χρονιά που πέρασε τα στελέχη των ΕΔ κλήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στην αποτροπή της παράνομης εισβολής αλλοδαπών σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου και της εμπλοκής τους στην αντιμετώπιση του Κορονοϊού COVID-19, να ακυρώσουν τις επιθυμίες τους ενώ επιπρόσθετα εξαιτίας των έκτακτων καταστάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, υποχρεώθηκαν να διακόψουν - αναστείλουν απόλυτα δικαιολογημένα, τις κανονικές τους άδειες προκειμένου να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, καλούμε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να προβεί στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας και στην διόρθωση του λάθους προκειμένου να μην διαχωρίζεται το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων, σε προσωπικό δύο ταχυτήτων.

 Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Πείτε μας έγκαιρα τι ισχύει γιατί τελειώνει ο Φεβρουάριος και ενδέχεται να χάσουμε την άδεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά