Επιλύεται νομοθετικά εν μέρει το θέμα βαθμολογικής εξέλιξης ΑΣΣΥ- Τι είπε ο ΥΕΘΑ

 




Σε απάντηση της (β) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ.Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «ο Ν.3833/2010 και η βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ», σας γνωρίζεται ότι 

κατά την παρούσα φάση επιλύεται, με νομοθετική παρέμβαση, το αντίστοιχο ζήτημα με παλαιότερες τάξεις Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ. Για το ζήτημα των τάξεων 1990, 1991 και ίσως του 1992, Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ, επιτρέψτε μου, να σας παραπέμψω στα πρακτικά της συζήτησης της (α) σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 στη Βουλή των Ελλήνων, τα πρακτικά της οποίας σας καταθέτω συνημμένα. 

Αναφορικά με τις τάξεις 1995 και εντεύθεν σας υπενθυμίζουμε ότι για όλους τους Αξιωματικούς που συμπληρώνουν τα 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας δεν είναι υποχρεωτική η συνθήκη της λήψης του καταληκτικού βαθμού της εξέλιξής τους. Επίσης, το τέλος της συνταξιοδοτικής πορείας των Αξιωματικών δυνητικά μπορεί να μην συμπίπτει με την απονομή του καταληκτικού βαθμού, ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία πέραν των 35 ετών. 

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα δύναται να εξεταστεί μελλοντικά, κατόπιν στοιχειοθετημένης εισήγησης των Γενικών Επιτελείων, αν και οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η νομοθετική επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, για τις τάξεις που προαναφέρθηκαν, δεν συνιστά ούτε θεμελιώνει δικαίωμα για τις επόμενες τάξεις. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

3 σχόλια:

  1. Παρακαλούμε όπως λυθεί με τροπολογία η αύξηση των ορίων ηλικίας στους βαθμούς π.χ για την αεροπορία στο βαθμό από επισμηναγος για αντισμηναρχος αντί τα 55 έτη του στελέχους στα 56 και αντί τα 56 από αντισμηναρχο σε σμήναρχο στα 57.
    Όλο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποστρατεύονται αυταπαγγελτα τα στελέχη τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν συμπληρώσει ούτε 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας.
    Σήμερα όμως με τα συγκεκριμένα όρια ηλικίας στον βαθμό αποστρατεύονται διότι μέσα στο ίδιο έτος προαγωγής τους προκαταλαμβανει το ηλικιακό όριο.
    Σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιμετωπίζω και εγώ αυτό το πρόβλημα του προλαλήσαντα. Είμαι σειρά του 1997 από την ΣΥΔ. Επειδή υπηρέτησα και στρατιώτης μπήκα μεγαλύτερος στη σχολή με αποτέλεσμα να κρινομαι στις επερχόμενες κρισεις λογω ορίου ηλικίας (55). Είναι άδικο να χάσω τον καταληκτικό βαθμό του Σμχου από ηθικής πλευράς και φυσικά την όποια μισθολογική διαφορά επειδή υπηρέτησα και ως απλός στρατιώτης την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.Το ηλικιακό όριο που αναφέρει ο Κώστας ισχύει για τούς ΑΣΣΥ με κατάταξη έως το 1990 και πιθανόν να αλλάξει και για αυτούς έως το 1992. Για τις επόμενες σειρές το άρθρο αυτό έχει καταργηθεί και ισχύει 40 έτη υπηρεσίας ή 60 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά