ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης με Κατασκευή Στρατιωτικού Αγωγού Καυσίμων στα Βαλκάνια









Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του energia.gr την περαιτέρω αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης εξετάζει το ΝΑΤΟ, καθώς σχεδιάζει την κατασκευή ενός στρατιωτικού αγωγού καυσίμων στα Βαλκάνια με αφετηρία την ελληνική ακριτική πόλη. Συγκεκριμένως ο αγωγός θα αρχίζει από την Αλεξανδρούπολη, θα περνά από τη Βουλγαρία και θα καταλήγει στην Αμερικανική βάση Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου στην ανατολική Ρουμανία. Η κατασκευή του αγωγού εκλαμβάνεται ως απάντηση στην ρωσική απειλή. Η Κυβέρνηση της Ρουμανίας κατέθεσε την σχετική πρόταση προ εξαμήνου και η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ.




Το κόστος κατασκευής του αγωγού, το οποίο εκτιμάται στα 800 εκατομμύρια δολάρια, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να επιβαρύνει τις τρεις χώρες. Η τροφοδοσία των Νατοϊκών βάσεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία γίνεται με δεξαμενόπλοια που περνούν από τα στενά του Βοσπόρου και υπόκεινται σε έλεγχο και περιορισμούς από τις τουρκικές Αρχές. Ο αγωγός στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία και ενισχύει τον ρόλο που διαδραματίζει η Αλεξανδρούπολη τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για τις ΗΠΑ.


energia.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά