Ετοιμότητα Ανάληψης Ρόλου MC LCC από το Στρατηγείο του NRDC-GR
Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2021 και για τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023) το NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) αναλαμβάνει εντός της Συμμαχίας τον ρόλο της Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command / MC LCC).
Μετά από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας και εκτέλεσης σχετικών δραστηριοτήτων και με την επιτυχημένη διεξαγωγή της Άσκησης ΄΄GORDIAN KNOT 20΄΄, στην τελική φάση της οποίας πραγματοποιήθηκε και Εθνική Αξιολόγηση, το Στρατηγείο πιστοποιήθηκε ότι εκπληρώνει τα κριτήρια Αρχικής Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (Initial Operational Capability / IOC) για την ανάληψη ρόλου MC LCC στο πλαίσιο μεγάλης Διακλαδικής Επιχείρησης του NATO (Major Joint Operation plus / MJO+).
Η προετοιμασία και η διεξαγωγή όλων των σχετιζόμενων με την άσκηση δραστηριοτήτων υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς πέραν των άλλων πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας COVID-19, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.
Η εκπαίδευση του NRDC-GR συνεχίζεται, ώστε στο τέλος του 2021 και έπειτα από τη διεξαγωγή της Άσκησης ΄΄STEADFAST LEDA 21΄΄ να έχει επιτευχθεί και η Πλήρης Επιχειρησιακή Ετοιμότητα (Full Operational Capability / FOC) για το συγκεκριμένο ρόλο.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά