Συμπόρευση επιτυχίας ΠΟΜΕΝΣ - ΕΝΕ για τους υγειονομικούς συναδέλφους μας!

 

Κοινό Δελτίο Τύπου Συνάντησης Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – Ε.Ν.Ε.

 

Στο πλαίσιο του πορίσματος της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και σε συνέχεια δημοσιεύματος που προκάλεσε σύγχυση στους κόλπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα, το Γραμματέα Οργανωτικού κ. Ηλία Κολλύρη και τη Γραμματέα Ισότητας Φύλων κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ε.Ν.Ε. κ. Δημήτριο Σκουτέλη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, στα γραφεία της Ε.Ν.Ε..

Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. επικαιροποίησε τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να ενταχθούν πέραν των νοσηλευτών, οι ιατροί, οι βοηθοί Νοσηλευτών και τα παραϊατρικά επαγγέλματα, που ασκούν τα καθήκοντά τους εν τοις πράγμασι, στο καθεστώς των Β.Α.Ε., συμπεριλαμβανομένων και των Στρατιωτικών Υγειονομικών Υπαλλήλων.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέφεραν ότι γνωρίζουν και παρακολουθούν τις δραστηριότητες και το έργο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η Ομοσπονδία, ώστε να εκπροσωπεί επάξια όλους τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς. Επιπλέον, αναγνώρισε την καθοριστική τοποθέτησή των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην αρμόδια Επιτροπή των Β.Α.Ε., προασπίζοντας με σθένος και ολιστικά το Στρατιωτικό Υγειονομικό Προσωπικό.

Στη συνέχεια της εποικοδομητικής συνάντησης, αναπτύχθηκαν ενδελεχώς τα διαχρονικά προβλήματα, τα οποία διέπουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα βασικά προβλήματα του υγειονομικού προσωπικού στα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας, εστιάζοντας στην υποστελέχωση, στην ψυχοσωματική επιβάρυνση όλων των επαγγελματιών υγείας, καθώς και στις επικίνδυνες - ανθυγιεινές συνθήκες, όπου το προσωπικό εκτίθεται σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υφιστάμενη κατάσταση της πανδημίας COVID – 19, της οποίας η έξαρση, έχει ως αποτέλεσμα να νοσήσουν και δυστυχώς να καταλήξουν συνάδελφοι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε από κοινού, η χάραξη κοινής γραμμής προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, ώστε να δώσουν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ στο θέμα της ένταξης στα Β.Α.Ε. του υγειονομικού προσωπικού των Πολιτικών και Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.                                Ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε.

         Δημήτριος Ρώτας                                           Δημήτριος Σκουτέλης

 

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά