«Κόκκινο» από ΗΠΑ σε άμεση παράδοση F-35 – Από το 2027 και… βλέπουμεΠηγές από την Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι «Μία τέτοια προμήθεια θα υπονόμευε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία για τα γαλλικά Rafale».

Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα. Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας. Το μόνο που παραμένει σε ισχύ είναι η αμερικανική «προσφορά» για έναρξη παραδόσεων το… 2027 με την προϋπόθεση όμως καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!

Μάλιστα ο βοηθός ΥΠΕΞ Κλαρκ Κούπερ μίλησε για τα F-35 και την πιθανότητα απόκτησής τους από την Ελλάδα, τοποθετώντας οποιαδήποτε συμφωνία… «στο απώτερο μέλλον».

Στο ερώτημα αν «προωθήσατε την πώληση F-35 στην Ελλάδα», ο Κ. Κούπερ απαντώντας έκανε λόγο απλώς για «μελλοντικές απαιτήσεις τις οποίες πάντα εξετάζουμε», αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα απόκτησης των αεροσκαφών άμεσα όπως ζήτησε η κυβέρνηση καθώς δεν επιθυμεί η Τουρκία να στραφεί σε κάποιο ρωσικό μαχητικό!
«Κόκκινο» από ΗΠΑ σε άμεση παράδοση F-35 - Από το 2027 και… βλέπουμε (eleftherostypos.gr)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά