Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ»

 

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού από το ΓΕΑ, πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος «ΑΕΤΟΣ».

Στην άσκηση η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, συμμετείχαν ένα Ελικόπτερο, μία Πυραυλάκατος, μέσα του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ, προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων καθώς και προσωπικό και 1 Ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις οικείες διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού Ε-Δ (ΚΣΕΔ) Ελλάδας – Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών Ε-Δ και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά