Τη βοήθεια του Στρατού ζητεί το Νοσοκομείο Βόλου - Έκκληση για σκηνές ιατρείων εκστρατείας


Με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Παρασκευή επικοινωνία ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αίτημα την επίσπευση της πρόσληψης μόνιμων παθολόγων στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι προσλήψεις των παθολόγων, παρά το γεγονός ότι ο νόμος Κικίλια επιτάχυνε τις διαδικασίες, ήταν σε εκκρεμότητα εξαιτίας της διαδικασίας αναπομπής.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι την Παρασκευή εκδίδονται οι ΚΑΔ της πρόσληψης των γιατρών και μέχρι σήμερα Σάββατο, θα έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ, οπότε και μπορούν να ορκιστούν την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν οκτώ παθολόγοι στην 5η ΥΠΕ, εκ των οποίων οι τρεις (ο ένας ήδη υπηρετεί ως επικουρικός) προορίζονται για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Όμως, ατυχώς ο ένας εκ των τριών δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση. Πάντως, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι εξετάζονται τάχιστα και ο φάκελος του τέταρτου παθολόγου, για τον οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπομπής, και αντίστοιχα ο φάκελος ενός ακτινολόγου.

Εξάλλου την Παρασκευή έπεσαν οι υπογραφές τόσο από τον υφυπουργό Υγείας όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για την πρόσληψη 51 ατόμων επικουρικού προσωπικού, μετά από αίτημα της 5ης ΥΠΕ. Από το συγκεκριμένο προσωπικό 11 έως 13 νοσηλεύτριες θα προσληφθούν άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης τις επόμενες ώρες θα αναρτήσει στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τις συγκεκριμένες θέσεις.

Εν κατακλείδι, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, στις συνεχόμενες επικοινωνίες που είχαν με τον βουλευτή Μαγνησίας, κατέστησαν σαφές πως όλα τα ζητήματα του Νοσοκομείου Βόλου θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

Το αίτημα του νοσοκομείου προς την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Στη συνέχεια ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Νοσοκομείου Βόλου προς την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για παροχή σκηνών ιατρείων εκστρατείας και το υπόλοιπο αναγκαίο υλικό για τους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου. Πρόκειται για αναγκαίους χώρους, ώστε να λαμβάνονται επιχρίσματα από τους πολίτες και να περιοριστεί η αναμονή τους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο διοικητής των Πεζοναυτών, Ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγαδάς, έχει εκφράσει τη βούληση να παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών βρίσκεται με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό κοντά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για τη συγκεκριμένη προσφορά, όμως, απαιτείται άδεια του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δεσμεύτηκε να υποβάλει την Παρασκευή το συγκεκριμένο αίτημα προς την Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Πηγή: thenewspaper


enikos

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά