Αποζημίωση-παρωδία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται νύχτα

 

Αποζημίωση-παρωδία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται νύχτα

Του Γ.Κατσιάνη

Απολαβές-ψίχουλα λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολούνται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr, η αποζημίωση που θα λάβει ένας στρατιωτικός με υπηρεσία από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί είναι μόλις 13,85 ευρώ!

Ο λόγος είναι ότι για τις 8 ώρες νυχτερινής απασχόλησης προβλέπεται αποζημίωση μόνο για τις 5 ώρες(;) και μάλιστα προς 2,77 ευρώ/ώρα!

Αν αφαιρέσει κανείς και τις κρατήσεις, τότε τα χρήματα που παίρνει το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μόλις 10,3 ευρώ!!

“Προτείνουμε την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση ώστε να αντισταθμίζεται δίκαια η εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες μέχρι 64 ώρες το μήνα στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί νυχτερινή υπηρεσία, από 22:00 έως 06:00”, τονίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και επισημαίνει ότι τα στελέχη “θα πρέπει να αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου για όλες τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν νυχτερινή εργασία (από τις 22.00 ως τις 6.00), δικαιούνται να λάβουν το θεσπισμένο ελάχιστο όριο του ημερομισθίου προσαυξημένο κατά 25% που υπολογίζεται στο υποχρεωτικώς θεσπισμένο ελάχιστο όριο ημερομισθίου. 

Αποζημίωση-παρωδία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται νύχτα - Thesseconomy

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά