Από άσκηση του στρατού ξέσπασε η φωτιά στην Αμοργό – Ζημιές σε κολώνες ρεύματος – Επί ώρες χωριά χωρίς ηλεκτρικό

 

Από άσκηση του στρατού ξέσπασε η φωτιά στην Αμοργό - Ζημιές σε κολώνες ρεύματος - Επί ώρες χωριά χωρίς ηλεκτρικό

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, βόρεια της Xώρας της Αμοργού και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε πεζοπόρο τμήμα, που μετέβη ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο, ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία αεροσκάφη.

Από άσκηση του στρατού ξέσπασε το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά, όπως κατήγγειλε στο in κάτοικος της Αμοργού ξέσπασε από φωτοβολίδες που πέταξε ο στρατός κατά τη διάρκεια άσκησης τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/6). Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση και σήμανε εκ νέου συναγερμός.

«Η στρατιωτική άσκηση γίνεται εδώ και μέρες στο νησί. Τα ξημερώματα, περίπου στις 5:00, έριξαν φωτοβολίδες και πήρε φωτιά. Οι εθελοντές και ο Δήμος κινητοποιήθηκαν άμεσα και η πυρκαγιά έσβησε, αλλά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε», ανέφερε η κάτοικος μιλώντας στο in και πρόσθεσε ότι η βοήθεια των Canadair, που έκαναν ρίψεις από αέρος, ήταν πολύτιμη.

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αυτοί που οφείλουν να κάνουν οτιδήποτε για την ασφάλεια μας μάς καίνε;», αναρωτήθηκε η ίδια, ξεσπώντας για τον τρόπο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί 5,5 ώρες οι κάτοικοι

Παράλληλα, επισήμανε ότι εξαιτίας του συμβάντος πολλοί κάτοικοι και επιχειρήσεις από τις 14:30 έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκαν ζημιές σε κολώνες του ηλεκτρικού.

«Η περιοχή της Αιγιάλης, τα Λαγκάδα, τα Θολάρια, ο Ποταμός δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για τουριστική περιοχή. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν έχουν γεμίσει τα ψυγεία τους και θα καταστραφούν», τόνισε αγανακτισμένη.

Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η περιοχή της Αιγιάλης θα πάρει ρεύμα αύριο (6/6) μετά το μεσημέρι

Σύμφωνα με την κάτοικο, στο νησί υπάρχει μόνο ένα άτομο της ΔΕΔΔΗΕ, που έδωσε μάχη με τον χρόνο και έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν ρεύμα το συντομότερο.

Τελικά, αν και ενημέρωση ήταν πως «η περιοχή της Αιγιάλης θα πάρει ρεύμα αύριο (6/6) μετά το μεσημέρι, στην καλύτερη των περιπτώσεων», λίγο μετά τις 20:00 η ζημιά αποκαταστάθηκε και το ρεύμα επανήλθε.

Επίσης, ο «Σκοπελίτης» μετέβη στη Νάξο προκειμένου να μεταφέρει ενισχύσεις στο Σκόπελο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος νέος αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Δήμος Αμοργού ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

«Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο βουνό της Χώρας, έχει προκληθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλης .Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση», σημείωνε σχετικά.


www.formedia.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά