Canadair: Οι ήρωες της 335ΜΤΜ

 

Canadair: Οι ήρωες της 335ΜΤΜ
28
Ιουν

Canadair: Οι ήρωες της 335ΜΤΜ

Τιμητική αναφορά στους τεχνικούς της 335ΜΤΜ κάνει η εφημερίδα «ΘΡΙΑΣΙΟ» της 23/06/2024. Και όχι άδικα!

Canadair: Τι συμβαίνει όταν δύει ο ήλιος και προσγειώνονται στην Ελευσίνα;

Όταν δύει ο ήλιος και προσγειώνεται και το τελευταίο πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, είναι η στιγμή που οι τεχνικοί της 335 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών παίρνουν… φωτιά. Ολόκληρη τη νύχτα εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να αποκαταστήσουν κάθε αεροπλάνο και να είναι έτοιμα να πετάξουν το πρωί, με τους πιλότους να σπεύδουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που φλέγεται.

Ένα μελίσσι τεχνικών, που ολονυχτίς δεν σταματούν να επιδιορθώνουν κάθε βλάβη που έχει προκύψει και να κάνουν σωρεία επιθεωρήσεων, με στόχο να εξαλείψουν κάθε πιθανή αιτία που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο έργο των πιλότων. Οι πιλότοι των Canadair ξέρουν ότι έχουν πίσω τους τους καλύτερους τεχνικούς, στα χέρια των οποίων εμπιστεύονται τις ζωές τους.
«Ακούραστοι οι τεχνικοί μας. Μέρα και νύχτα διασφαλίζουν την ετοιμότητα των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών» αναφέρει σε σχετική του δημοσίευση στο Χ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, θέλοντας να τιμήσει τους αφανείς ήρωες.

canadair1  canadair2

Ένας αδιάκοπος αγώνας, μία ασταμάτητη μάχη με τον χρόνο κάθε βράδυ, κάθε καλοκαίρι, μέσα στα υπόστεγα της 112 Πτέρυγας Μάχης, με απώτερο σκοπό την ετοιμότητα των αεροπλάνων για την παροχή βοήθειας σε δοκιμαζόμενη περιοχή της χώρας. Δύο είναι οι τύποι των Canadair που φροντίζουν οι τεχνικοί. Τα νεότερα CL-415 και παλαιότερου τύπου CL-215. «Καίνε λάδι» είναι η συνηθέστερη φράση που ακούς να λένε οι τεχνικοί της ΠΑ όταν φροντίζουν κάποιο από τα «δυάρια», που οι κινητήρες τους έχουν γράψει χιλιάδες ώρες πτήσης. Σε ό, τι αφορά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η ΠΑ προβλέπεται να επιχειρήσει με έξι CL-415 και με τουλάχιστον επτά CL-215, που ήδη έχουν περάσει όλους τους ελέγχους και βρίσκονται στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα και στην 113ΠΜ στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά