Έρευνα: Οι Έλληνες εμπιστεύονται Στρατό και Αστυνομία – Μόλις το 12% πιστεύει τα ΜΜΕ, 46% την κυβέρνηση



Τα πολύ ενδιαφέρονται ευρήματα της ΚΑΠΑ Research





Κόλαφος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι η έρευνα της ΚΑΠΑ Research για την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, καθώς φαίνεται πως μόλις ένας στους δέκα (12%) πολίτες της Ελλάδας εμπιστεύονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Δεν αποτελεί ωστόσο έκπληξη, καθώς ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης έχουν απλώς καταντήσει φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης •μία κατάσταση που έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, μετά και τις… λίστες Πέτσα.
Στην έρευνα, που οι ερευνώμενοι καλούνταν -τον Απρίλιο 2024- να απαντήσουν στο ερώτημα «Κατά πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας;», την πρώτη θέση έχει ο Στρατός, με το 71% των πολιτών να τον εμπιστεύεται, ενώ ακολουθούν η Αστυνομία, η ΕΛΣΤΑΤ και μετά η κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά στην Εκκλησία, εντύπωση προκαλεί πως μόλις το 38% την εμπιστεύεται, ενώ τη Δικαιοσύνη... το 37%. Με άλλα λόγια, μόλις ένας στους τρεις πολίτες εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη της χώρας!
Αναλυτικά:

www.bankingnews.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά