Μακεδονικές φορεσιές παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων στην 1η Στρατιά






Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση της 1ης Στρατιάς με τίτλο «120 Χρόνια, Μακεδονικός Αγώνας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο αμφιθέατρο της 1ης Στρατιάς.



Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα για την ιστορική εξέλιξη καθώς και τη θυσία των Μακεδονομάχων με ιδιαίτερη έμφαση στον Τέλλο Άγρα και στο συναγωνιστή του Τώνη Μίγγο.
ADVERTISEMENT






Παράλληλα δύο σπουδαίοι ιστορικοί, ο Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο Κωνσταντίνος Χολέβας, προσέγγισαν το θέμα, φωτίζοντας πτυχές συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Μανιάτες οι οποίοι μίλησαν για την προσφορά της Μάνης στον Μακεδονικό αγώνα.



Το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσίασε φορεσιές από τη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, η έφορος της Ιματιοθήκης και Αντιπρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Παναγιώτα Σούρλα- Αβραμοπούλου παρουσίασε τις γυναικείες φορεσιές της Λητής Θεσσαλονίκης, το Ρουμλούκι Ημαθίας, και τις αντρικές φορεσιές, της Επισκοπής Νάουσας και βέβαια την κατ’ εξοχήν φορεσιά του Μακεδονικού αγώνα, του Παύλου Μελά.


Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ευχαρίστησε το ΛτΕ Λάρισας για την παρουσίαση και παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Βασιλική Παπαγιάννη, η οποία ανταπέδωσε ως αντίδωρο παραδοσιακό κόσμημα με το δικέφαλο αετό, σύμβολο του Βυζαντίου και αγαπημένο σύμβολο της ελληνικής παράδοσης.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού.

Μακεδονικές φορεσιές παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων στην 1η Στρατιά (φωτ.) - larissanet.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά