Ορκωμοσία Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και επέδωσε τα ξίφη στους νεοορκισθέντες Αξιωματικούς.

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ» ο Διοικητής της Υποστράτηγος (ΥΙ) Γεώργιος Γκούβας και στην τελετή χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

● Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας.

● Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

● Η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου ως εκπρόσωπος του Γενικού Πρόξενου κ. Κωνσταντίνου Πολυκάρπου.

● Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης.

● Ο Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητής κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης και ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης.

● Διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, ενώσεις αποστράτων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Αποφοίτησαν συνολικά 4 Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Κοινού Νομικού Σώματος, εκ των οποίων ένας από την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων Υψηλής Ετοιμότητας ΝΑΤΟ RAPID DEPLOYABLE CORPS-GREECE (NRDC-GR) όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατηγείου Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, και ενημερώθηκε για την αποστολή του, όπως και για τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του. Επίσης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που διακρίνει το προσωπικό του.

Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στο Στρατόπεδο «ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ», όπου ο Διοικητής της Σχολής Υποπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής τον ενημέρωσε για το έργο της Σχολής, ενώ είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους σπουδαστές και να διαπιστώσει από κοντά την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση.

1 του 27

Faceboo
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά