Απόσυρση άρθρου από νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Άμυνας που αναιρούσε δικαιώματα στελεχών με αναπηρία και στελεχών που φροντίζουν άτομα με αναπηρία

 




Μετά από την ηχηρή διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεών της, αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή το άρθρο 69 «Τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις - Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 5 ν. 3883/2010».

Με το συγκεκριμένο άρθρο θα καταργούνταν αφενός το αμετάθετο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που φροντίζουν άτομο με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, αφετέρου το δικαίωμα των στελεχών με αναπηρία/χρόνια πάθηση ή σακχαρώδη διαβήτη να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους!

Στο σύνδεσμο παρατίθεται η διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ.

Το αναπηρικό κίνημα χαιρετίζει την απόφαση του υπουργείου που έλαβε υπόψη του τις διαμαρτυρίες, και συνεχίζει την επαγρύπνηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης κεκτημένων δικαιωμάτων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά