Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν οστά Ελλαδίτη ήρωα του '74, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τα παραλάβει




Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν οστά Ελλαδίτη ήρωα του '74, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τα παραλάβει© Παρέχεται από: News247.gr

Μία συγκλονιστική ιστορία ενός Έλληνα στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο το 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, αποκαλύφθηκε ύστερα από τις εξετάσεις DNA, που διενεργήθηκαν στη σορό του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, τα οστά του ήρωα ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό επιστημονικά, ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε, οι γονείς αλλά και συγγενείς του έχουν όλοι αποβιώσει.






Έτσι δεν υπάρχει κανείς για να παραλάβει τα οστά και να ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για το εάν επιθυμεί αυτά να ταφούν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ή να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και το γεγονός δεν είναι φυσικά άσχετο με το μισό αιώνα ο οποίος έχει παρέλθει από την τουρκική εισβολή.

Συνολικά 142 στελέχη της ΕΛΔΥΚ όλων των βαθμίδων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται ακόμα από το 1974. Από κληρωτούς στρατιώτες μέχρι και έξι συνταγματάρχες.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά