Τελετή εορτασμού του Προστάτη του Στρατού Ξηράς και του Πεζικού, Αγίου Γεωργίου, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα

 


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίσημη τελετή εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πεζικού (ΣΠΖ), στη Χαλκίδα.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων 3ου Συντάγματος Πεζικού.

 

Εν συνεχεία, ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων, υλικών και μέσων.

 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και οι Βουλευτές Αθανάσιος ΖεμπίληςΚωνσταντίνα ΚαραμπατσώληΠαναγιού (Γιώτα) ΠούλουΑικατερίνη Καζάνη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Δημήτριος Σέρρας κ.ά.

 

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό  Δημήτριο Χούπη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος, καθώς και οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης και Γεώργιος Καμπάς, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

Μετά το πέρας του εορτασμού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

 

«Εορτάζουμε σήμερα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Ελληνικού Στρατού. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η γιορτή αυτή δεν αφορά μόνον τα λαμπρά επαγγελματικά Στελέχη του Ελληνικού Στρατού, τη ραχοκοκαλιά του. Ο Ελληνικός Στρατός είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Αφορά όλους αυτούς που φορούν, φόρεσαν και θα φορέσουν την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και Αξιωματικού.

 

Η γιορτή, λοιπόν, αυτή είναι ευρύτερη. Αφορά το παρόν, αφορά το παρελθόν, αφορά το μέλλον και εορτάζεται από όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, από την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Γιατί ο Στρατός έχει ένα διπλό καθήκον: Καταρχήν, είναι μια ισχυρή δύναμη αποτροπής, προφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Αλλά είναι και μια δύναμη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία την ώρα της ανάγκης της. Με αυτή, λοιπόν, τη διπλή σημασία ο Ελληνικός Στρατός έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

 

Με την «Ατζέντα 2030», οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός οδηγούνται σε μια νέα εποχή. Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως απαιτείται.

 

Χρόνια Πολλά και καλά! Χριστός Ανέστη και ο Θεός να προστατεύει τον Στρατό μας, τα Στελέχη μας, την ελληνική κοινωνία, την Πατρίδα, το Έθνος.

 

Σας ευχαριστώ πολύ».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά