Είναι μεγάλο το στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” για να γίνουν μόνο σπίτια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

 

-Είναι μεγάλη η έκταση του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», για να γίνει κατοικίες για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Εάν αυτό εννοεί ο υφυπουργός εθνικής άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, απορώ γιατί τόσα χρόνια περίμενε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και γιατί επέτρεψε να μονιμοποιηθεί εντός του στρατοπέδου η δομή φιλοξενίας μεταναστών.

-Άραγε, πόσα είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στις μονάδες του Νομού Καβάλας, για να κατασκευαστούν σπίτια στο Περιγιάλι; Και γιατί στο Περιγιάλι, στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»; Μόνο το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» είναι «περιουσία» του Ταμείου Εθνικής Άμυνας;

-Πάντως, αν είναι όρος να κατασκευαστούν σπίτια για τους στρατιωτικούς, για να παραχωρηθεί η υπόλοιπη έκταση στον Δήμο Καβάλας, είναι προτιμότερο από την παραμονή της δομής φιλοξενίας των μεταναστών. Αλλά, να ενισχυθεί η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή. Όχι απαραίτητα με στρατιωτικές μονάδες.

-Ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως θέλει να ενισχύσει την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος «Ατζέντα 2030». Πολύ θετικό! Μπορούν, λοιπόν, οι τοπικοί άρχοντες, με «μπροστάρηδες» τους βουλευτές, να ζητήσουν από τον υπουργό να λειτουργήσει στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Καβάλας μία μεγάλη μονάδα, η οποία θα παράγει έξυπνα οπλικά συστήματα για τις ένοπλες δυνάμεις. Έτσι, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και για μη ντόπιους.

-Για την στέγαση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και τους εργάτες από άλλες περιοχές, θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Και το υπόλοιπο θα παραχωρηθεί στον Δήμο Καβάλας, για να γίνει το «μητροπολιτικό πάρκο» που θα χαίρονται οι Καβαλιώτες, αλλά και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.


Είναι μεγάλο το στρατόπεδο "Ασημακοπούλου" για να γίνουν μόνο σπίτια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων - Κ-ΤΥΠΟΣ (k-tipos.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά