erga.gov.. Τι λέει για στρατόπεδο Βελισσαρίου, αεροδρόμιο και άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς

 erga.gov



Η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, η αξιοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και η αξιοποίηση, όπως χαρακτηρίζεται, του στρατοπέδου Ιωαννίνων είναι μεταξύ των πρώτων έργων για την Ήπειρο, που αναρτήθηκαν στη νέα πλατφόρμα erga.gov.

Η πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, τα μέσα ενημέρωσης, τους αυτοδιοικητικούς φορείς να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση για την πρόοδο των έργων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Περιφέρεια Ηπείρου εκτελούνται 330 έργα ύψους 1,8 δις από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και για όλους τους τομείς.

Από το σύνολο αυτών 70 είναι ολοκληρωμένα, 213 σε εξέλιξη και άλλα 48 βρίσκονται υπο σχεδιασμό.

Τα πρώτα έργα που εμφανίζονται στην πλατφόρμα είναι:

-Επέκταση Ιόνιας Οδού- τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά. Σύμφωνα με τα επίσημα πλέον στοιχεία το έργο βρίσκεται στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας –ανάδειξη προσωρινού αναδόχου- και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

-Αξιοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων `Βασιλεύς Πύρρος` από το Υπερταμείο μέσω της μακροχρόνιας παραχώρησής του για την υλοποίηση επενδύσεων, την αναβάθμιση της λειτουργίας και συντήρησής του.

Το Υπερταμείο έχει ήδη ολοκληρώσει το διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλων και αναμένεται άμεσα η υπογραφή της σύμβασης. Οι Σύμβουλοι θα αξιολογήσουν και μελετήσουν τα 22 αεροδρόμια και θα κάνουν προτάσεις για τη βέλτιστη χρηματοοικονομική και συμβατική δομή αξιοποίησης αυτών. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την εξεύρεση του ιδιωτικού φορέα που θα αναλάβει την υποχρέωση υλοποίησης επενδύσεων σε αυτά καθώς και τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση αυτών.

Ενδιαφέρον έχει ότι στην πλατφόρμα και στα πρώτα έργα που έχουν επιλεγεί στην παρουσίαση περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

«Παραχώρηση έκτασης εντός του Στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών προς αξιοποίηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού των αστικών αναπλάσεων» αναφέρεται και σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης σημειώνεται ότι είναι προς οριστικοποίηση οι όροι παραχώρησης με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων.

erga.gov.. Τι λέει για στρατόπεδο Βελισσαρίου, αεροδρόμιο και άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς • EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά