Ιστίμπεη : Επιτυχία σημείωσε ο αγώνας δρόμου στη μνήμη της μάχης των οχυρών

Σε εναν αγώνα δρόμου 14χιλιομέτρων μέσα απο τα ιστορικά οχυρά και αφετηρία το Ιστίμπεη συμμετείχαν αθλητές αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες των οχυρών που αντιστάθηκαν στις ναζιστικές ορδές με τόλμη και περισσή αγάπη στην πατρίδα.Ο «δρόμος θυσίας» όπως ονομάζεται ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και ο Σύλλογος μαραθωνοδρόμων Σερρών που π...ραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί.
Την έναρξη του αγώνα δρόμου κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Ο υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».«Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και δεσμεύεται από αυτούς. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε» τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα. Ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. «Αυτός ο μήνας θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών αλλά νομίζω ότι πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και ν’ αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα» κατέληξε.
Στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας», μήκους 14 χιλιομέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ και στον οποίο πήραν μέρος και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Οχυρό και στη συνέχεια ο κ. Βίτσας απένημε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ στον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του Δεκανέα Ηλία Κυριακού που έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικά στη μάχη των οχυρών.
Το νήμα της διαδρομής ξετυλίχτηκε μέσα απο το οχυρό Ποποτλίβιτσα και κατέληξε στο μνημείο πεσόντων του Ιστίμπεη όπου οι περισσότεροι απο 130 αθλητές που συμμετείχαν απ όλη την Ελλάδα απέθεσαν ενα κλαδί ελιάς ως ένδειξη τιμής στους ήρωες των οχυρών

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου