«Αίσθημα ασφαλείας»…

«Αίσθημα ασφαλείας»…          
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
«Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα».
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, μεσημέρι Τετάρτης, λίγη ώρα αφότου το μοιραίο Huey έχει εντοπιστεί στα χώματα του Σαρανταπόρου και έχει μετατραπεί σε τάφο για τέσσερις στρατιωτικούς. Είναι το ίδιο, περίπου, απόσπασμα δήλωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στην Κόνιτσα
Δεν ξέρω κατά πόσο σε μια «απλή πτήση επιτήρησης… για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας» των ακριτών μας συνάδει η παρουσία ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού στελέχους.
Δεν ξέρω επίσης αν το ανθρώπινο λάθος ή η παλαιότητα του μοιραίου ελικοπτέρου οφείλεται για την τραγωδία.
Δεν ξέρω πολλά… όπως οι περισσότεροι.
Ξέρω όμως καλά ένα πράγμα: πως η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους της χώρας, δεν προκύπτει από την συχνότητα του ήχου ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου ή αεροπλάνου. Δεν προκύπτει από τον αριθμό των στρατιωτικών ασκήσεων, ούτε από δηλώσεις πολιτικών που αρέσκονται στις στρατιωτικές μεταμφιέσεις.
Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους της χώρας έχει να κάνει με τα όσα πιστεύουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, ζώντας στη χώρα αυτή.
Έχει να κάνει με τη δυνατότητά τους να ονειρεύονται, να μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να χαμογελούν.
Έχει να κάνει με τη δυνατότητά τους να μπορούν να βρουν δουλειά όταν τη χρειάζονται.
Έχει να κάνει με μια αξιοπρεπή διαχείριση της υγείας τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς να πιστεύουν πως αν τους τύχει κάτι και δεν διαθέτουν λεφτά για φακελάκι, θα πάνε «σαν το σκυλί στο αμπέλι».
Έχει να κάνει με τη δυνατότητα που παρέχει η πολιτεία στη νέα γενιά να μορφωθεί και να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στη χώρα, και όχι στο εξωτερικό.
Με όλα τα παραπάνω, και πολύ περισσότερα,  έχει να κάνει πρωτίστως το «αίσθημα ασφάλειας» και μετά με τους ήχους των ελικοπτέρων.
Δυστυχώς, εδώ και χρόνια, η Ελλάδα θρηνεί πολύ περισσότερα θύματα από αυτά που καταγράφονται επίσημα στα νεκροτομεία της χώρας…

larissanet
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου