Σάλος στην Τουρκία με την αναπαράσταση του πραξικοπήματος σε νηπιαγωγείο

Σάλος στην Τουρκία με την αναπαράσταση του πραξικοπήματος σε νηπιαγωγείο - ΒΙΝΤΕΟ


Σοκ και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη η απόφαση δασκάλων νηπιαγωγείου στην Καισαρεία να βάλουν τα παιδιά στην «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και την «Ημέρα για το Παιδί» να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου με στολές και ψεύτικα όπλα.
Το περιστατικό που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, συνέβη παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων, στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα στις 23 Απριλίου. Έγινε σε αίθουσα του νηπιαγωγείου, όπου παρουσιάστηκαν στους γονείς των νηπίων δύο θεατρικά έργα. Το ένα ήταν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το άλλο αφορούσε τη μάχη στης Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών εναντίον των Συμμάχων.

Στις παραστάσεις αυτές, οι μικροί μαθητές κρατούσαν ψεύτικα όπλα, ενώ υπήρξαν και σκηνές με υποτιθέμενους νεκρούς και μάλιστα, σε μία από αυτές κάλυψαν το σώμα του "νεκρού στρατιώτη" με την τουρκική σημαία, για να δείξουν ότι ο "νεκρός" θυσιάστηκε για την πατρίδα.


enikos
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου