Δαβάκης: Υποκρισία Καμμένου για συντάξεις χηρείας

Δαβάκης: «Υποκρισίας εγκώμιον»
Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε ότι ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας «αγωνιά» - δίνοντας εντολή για σχετικό έγγραφο ερώτημα προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις που θα λάβουν οι σύζυγοι και τα τέκνα των πεσόντων στο ατύχημα με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.
Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει, από τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου εξαιρούνται όλοι όσοι δικαιούνται σύνταξη λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.
Από τα ανωτέρω, δύο ενδεχόμενα είναι πιθανά:
Είτε ο κ. Υπουργός ψήφισε τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς καν να τις διαβάσει.
Είτε ο κ. Υπουργός γνωρίζει τι ψήφισε αλλά για μια ακόμα φορά προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους, προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των στελεχών και προσπαθώντας να αποποιηθεί την πολιτική ευθύνη.
Αφήνουμε τα πεπραγμένα Καμμένου στην κρίση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και όλων των πολιτών.
Όσον αφορά την ουσία του ζητήματος των συντάξεων χηρείας, καλούμε τον κ. Καμμένο να ζητήσει τα σχετικά πρακτικά της Βουλής και να δει τι μας απάντησε ο συνάδελφός του κ. Πετρόπουλος στις 3/2/2017…
Τέλος, αν ο κ. Καμμένος έχει τη βούληση να επιλύσει το θέμα των συντάξεων χηρείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου