Ποιοι Στρατιωτικοί και Ένστολοι Δικαιούνται Σύνταξη στην ηλικία των 56 ετ


Σχέδιο για μειώσεις-σοκ από 200-400 ευρώ στους μισθούς των στρατιωτικών


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μέσα στις πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων, που μπορούν να βγουν στην σύνταξη, περιλαμβάνονται και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα). Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται έξοδος χωρίς όριο ηλικίας, αλλά μόνο βάσει ετών ασφάλισης. 
Απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 24,6 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα οποία προσμετρώνται  και τα χρόνια φοίτησης στις Στρατιωτικές σχολές. 
Σταδιακά όμως τα συντάξιμα έτη αυξάνονται για να φτάσουν: 
στο σύνολο τα 30,6, για όσους έχουν τα 24,6 έτη έως το 2014, ενώ όσοι συμπληρώνουν τα 24,6 χρόνια από το 2015 και μετά θέλουν συνολικά 40 χρόνια για να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας. 

Αν έχουν λιγότερα, τότε αποστρατεύονται στα 58, αν υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, και στα 60, αν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

πηγη: EleutherosTypos
http://eaasartas.blogspot.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου