ΑΣΚΗΣΗ "GORDIAN KNOT 2013"

Από 4 έως 15 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης η άσκηση Gordian Knot 2013 του Στρατηγείου NRDC GR.



Η άσκηση η οποία ήταν  τύπου ανάπτυξης Σταθμών Διοικήσεως (DEPEX/ COMMAND POST EXERCISE) είχε ως σκοπό τη περαιτέρω βελτίωση των Επιχειρησιακών δυνατοτήτων του NRDC GR για τη σχεδίαση σε επίπεδο Σώματος Στρατού, καθώς και τη πιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αξιολόγησή του ως Στρατηγείο Ταχείας Ετοιμότητας της Δομής Δυνάμεων (NFS) του ΝΑΤΟ.



Στην άσκηση συμμετείχαν 645 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί από 12 χώρες εκ των οποίων 20 Ανώτεροι Αξιωματικοί ως εκπρόσωποι των λοιπών Στρατηγείων της Συμμαχίας, στα πλαίσια της υποστήριξης Αμοιβαίας Εκπαίδευσης (Mutual Training Support) των Δομής Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (GRF).



Το σενάριο της Άσκησης βασίστηκε σε μια υποθετική κρίση σε φανταστική περιοχή του κόσμου και η αποστολή του NRDC GR HQ ήταν η ανάπτυξη / εκτέλεση επιχειρήσεων ΜΗ άρθρου 5 της Βόρειο-Ατλαντικής συμμαχίας ενεργώντας με εντολή (mandate) των Ηνωμένων Εθνών.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ημέρα των Διακεκριμένων επισκεπτών, παρέστησαν στην  Άσκηση, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ναύαρχος Dragan SAMARDIC, ο Διοικητής του Συμμαχικού Χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης Αντιστράτηγος Frederick Ben Hodges, ο Βοηθός Επιτελάρχου του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος  Erdal OZTURK, ο Διοικητής του MNC NE Αντιστράτηγος Boguslav SAMOL, ο Υποδιοικητής του NRDC TR Υποστράτηγος Antonio SATTA, Πρόξενοι ξένων  χωρών στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωποι Συμμαχικών χωρών και Στρατηγείων του ΝΑΤΟ.










 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά