289 Α/Κ ΠΜΠ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Της Βάλιας Αμπατζή

Σε ένα ακριτικό καταπράσινο νησί του Βόρειου Αιγαίου, βρίσκεται μια μονάδα σημαντική. Η  289 Α/Κ ΠΜΠ (Πυροβολαρχια Μέσου Πυροβολικού) φυλάει την πατρίδα στα "όρια" της, εφόσον βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία.

Στην Σαμοθράκη λοιπόν, φύλακες της πατρίδας μας , οι έλληνες στρατιωτικοί, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό.

Το αφιέρωμα θα σταθεί στην 289 Α/Κ ΠΜΠ η οποία λεγόταν 289 ΠΠΠ( Πυροβολαρχια Πεδινου Πυροβολικού) καθώς πρίν 3 χρόνια ήρθαν τα M 109 A3GE A2 και έγινε 289 ΠΜΠ


Διαθέτει υπερσύγχρονα όπλα,  έχει 6 άρματα M109 A3GE A2 και ένα ΚΔΠ( Κέντρο Διαχείρισης Πυρός ) και 2 ΠΕΠ RM-70 με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Παρέχει πυρά καλύψεως, πυρά σε στόχους στα αποβατικα σημεία και γενικά πυρά πυροβολικού όπου της δώσουν συντεταγμένες. Τα M109 A3GE A2 έχουν εμβέλεια μέχρι την Ίμβρο.. Τα ΠΕΠ RM-70 μέχρι τα παράλια της Μικρας Ασίας.

Το προσωπικό που έχει περίπου 30 μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που αν και θα έπρεπε να είναι περισσότεροι και με πιο πολλούς στρατιώτες, συμμετέχει σε νυχτερινές μεγάλες ασκήσεις όπως αυτή που έγινε πρόσφατα, συντηρεί το οπλοστάσιο που του εμπιστεύτηκε η πατρίδα και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση των εδαφών μας.

Η 289 Α/Κ ΠΜΠ , τα άξια στελέχη του , αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι οι σημερινοί γενναίοι της Σαμοθράκης  όπως και το τάγμα  Πεζικού που βρίσκεται μέσα στο ίδιο στρατόπεδο  Δημογεροντα Χατζηγιωργη (Έχει ένα τάγμα πεζικού, μία ύλη τεθωρακισμένων, έναν λόχο διοικήσεως και την μοναδα πυροβολικου).




 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά