Σημαντικά στρατιωτικά 'ευρήματα' στο σκουπιδότοπο του Άβαντα;

Μπορεί να βρει κανείς σχεδόν τα πάντα: σάκους ιματισμού (λουκάνικα), στρατιωτικές αρβύλες, εγχειρίδια, γάζες, γάντια, μορφίνες. Δε μιλάμε όμως ούτε για κάποιο εμπορικό κέντρο, ούτε για τη λαϊκή αγορά, ούτε για κάποιο φαρμακείο αλλά για τον σκουπιδότοπο στον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης.

Η εικόνα που μας μεταφέρει χρήστης του e-evros.gr είναι το λιγότερο απαράδεκτη από πολλές απόψεις. Εγχειρίδια και έγγραφα του στρατού πεταμένα και στη διάθεση οποιουδήποτε βρεθεί στο χώρο. Μήπως είναι απόρρητα; Κι αν δεν τα ήθελαν, καθώς είναι περασμένων δεκαετιών, γιατί τουλάχιστον δεν τα έκαψαν;

Λίγο πιο πέρα γάζες, μορφίνες και λουκάνικα σε κοινή θέα, σε χώρο προσβάσιμο στον οποιοδήποτε. Μήπως ανακύπτει ζήτημα δημόσιας υγείας; Όχι τίποτε άλλο, αλλά ζούμε και δύσκολες εποχές και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν οτιδήποτε μπορεί να τους χρησιμεύσει για να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες.

Και όλα αυτά είναι παλιά και ληγμένα; Οι καινούριες όμως στρατιωτικές αρβύλες και τα γάντια που ολοκληρώνουν την εικόνα, γιατί είναι πεταμένα; Έχει πολλά ο στρατός και δεν έχει πού να τα βάλει; Κι αν είναι έτσι, γιατί δεν τα «χαρίζει» σε κανένα κοινωνικό παντοπωλείο; Όλο και κάποιος θα τα έχει ανάγκη.

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό στον σκουπιδότοπο του Άβαντα που σημειωτέον είναι αφύλακτος άρα και προσβάσιμος στον οποιοδήποτε, ντόπιο και ξένο, απλό πολίτη και ένστολο. Το απόρρητο των στρατιωτικών εγγράφων για λόγους εθνικής ασφάλειας, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και οι ανάγκες κάποιων εξαθλιωμένων συμπολιτών μας για τα «περιττά» καινούρια υποδήματα και ενδύματα, φαίνεται ότι για κάποιους αποτελούν «ψιλά γράμματα».

http://www.e-evros.gr/
ee056ac6c7a0b568.jpg d9b793868cfcf273.jpg
35bf1b3df482996e.jpg
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά