Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμοπούλου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες‏


 

Συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη μεικτή σύνθεσή του σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας.

 

Αντικείμενό του ήταν η Κοινή Πολιτική στον Τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας, μια κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από την υλοποίησή της περνά η ισχυροποίηση της Ευρώπης, το κοινό Ευρωπαϊκό μας μέλλον.

 

Σε όλες τις σχετικές διεργασίες η Ελλάδα είναι παρούσα. Οι προτάσεις της Λαίδης Ashton και οι κύριες θεματικές έχουν τεθεί και τις επεξεργαζόμαστε. Τόσο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όσο και στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, που ξεκινάει όπως είναι γνωστό, την 1η Ιανουαρίου.

 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Κοινής Πολιτικής στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας έρχεται να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στις κοινές μας επιδιώξεις. Κυρίως στην Κοινοτική Αλληλεγγύη, που τόσο δοκιμάστηκε από τη δημοσιονομική κρίση και την καμπή στη νομισματική ένωση.

 

Απέναντι στους κοινούς κινδύνους, η Ευρώπη διαμορφώνει τις δικές της πολιτικές, το δικό της, «τείχος προστασίας». Η ασφάλεια των θαλασσίων οδών ενάντια στην Πειρατεία, η ανάπτυξη της κυβερνοάμυνας, οι Ευρωπαϊκές αμυντικές υποδομές και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είναι κορυφαίες θεματικές και πεδία δράσης για την Ενωμένη Ευρώπη.

 

Η Ευρώπη πρέπει πάσει θυσία να στηριχθεί στην αμυντική βιομηχανία της και τον βασικό πυλώνα της, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτό θα πράξουμε.

 

Η Ευρωπαϊκή οικογένεια ανασυντάσσεται και αντιδρά. Η πορεία της Ευρώπης μπαίνει σε μια καινούργια φάση. Πρέπει να οδηγήσει, το ταχύτερο δυνατόν, στην πολιτική ενοποίησή της που είναι η προϋπόθεση για την πλήρη και ουσιαστική ολοκλήρωσή της.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά