Απαλλαγές του στρατιωτικού προσωπικού μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτερεύσεως


Σύμφωνα με το άρθρο 7 της σχετικής υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ορίσθηκε ότι: «Οι στρατιωτικοί που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγής την επόμενη εργάσιμη ημέρα και αυτοί που εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγής οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας».

 

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι το υπόψη ευεργέτημα που παρέχει η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση (σε εφαρμογή της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας για το χρόνο ανάπαυσης των εργαζομένων), δεν τυγχάνει υλοποιήσεως από άπασες τις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες θα σας γνωρίσουμε με νεότερο έγγραφό μας, θεωρούμε ότι προφανώς εκ παραδρομής και πιθανόν από αβλεψία του συντάκτη της έχουν συμπεριληφθεί οι ημέρες Κυριακή και οι επίσημες αργίες μετά των ομοίων της Παρασκευής και του Σαββάτου.

 

Οι εκτελούντες 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως την Παρασκευή και το Σάββατο δικαιούνται και οφείλουν να λαμβάνουν απαλλαγή, εν μέρει ορθώς, οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας, καθόσον η επόμενη ακριβώς ημέρα από την ημέρα εκτελέσεως της υπηρεσίας τυγχάνει να είναι αργία (δηλαδή Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα).

 

Οι εκτελούντες όμως 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως την Κυριακή και τις επίσημες αργίες υπολείπονται των δύο προηγουμένων καθόσον η αμέσως επόμενη ημέρα τυγχάνει εργάσιμη, δηλαδή Δευτέρα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να υπάρξει εν μέρει δικαιοσύνη στη, θεσμοθετημένη εκ της εργατικής νομοθεσίας, παροχή ανάπαυσης των εκτελούντων 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως, προτείνουμε την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ως εξής: «Το άρθρο 7 της υπ΄ αριθμ. Φ.400/32/82424/Σ.343/ 27-5-2011 Απόφασης ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 1139, «Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα») τροποποιείται ως εξής: «Οι στρατιωτικοί που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγής την επόμενη εργάσιμη ημέρα, και αυτοί που εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή και Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγής οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας, και αυτοί που εκτελούν την ανωτέρω υπηρεσία Κυριακή και τις επίσημες αργίες, δικαιούνται απαλλαγής την αμέσως επόμενη Δευτέρα και μία (1) οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας».

 

Ο ΣΥΣΜΕΔ, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την προώθησή του αρμοδίως.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Ράλλης Κωνσταντίνος
Ταγματάρχης (ΥΠ)
6947616547
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά