Πρόταση Αναμόρφωσης Στρατολογικών Διαδικασιών


1.           Η Ένωσή μας, με τα σχετικά έγγραφα, ανέδειξε το πρόβλημα της συστηματικής καταστρατήγησης του ωραρίου εργασίας στο ΚΕΠΒ, αλλά και στα υπόλοιπα Κέντα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), κατά τη διαδικασία κατατάξεως των νεοσυλλέκτων οπλιτών, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, από τους αρμοδίους, πλην όμως μέχρι και σήμερα τούτο δεν έχει επιλυθεί. Η πρόσφατη κατάταξη της 2013/ΣΤ’ ΕΣΣΟ στα ανά την περιφέρεια ΚΕΝ, παρουσίασε εκ νέου τις εγγενείς αδυναμίες των υφιστάμενων διαδικασιών.

             

              2.  Έχοντας υπόψη τα άρθρα 2 παρ. 5 και 2 παρ. 1 του καταστατικού της, η Ένωσή μας συγκρότησε ειδική επιτροπή η οποία επιφορτίστηκε με τη μελέτη της διαδικασίας κατατάξεως, τη διερεύνηση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτήν και την κατάθεση συγκεκριμένης, υλοποιήσιμης και λογικής πρότασης, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

 

              3.  Από τη μέχρι τώρα εργασία της επιτροπής προκύπτει ότι με κάθε εκπαιδευτική σειρά φέρεται να δαπανάται ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για τις μετακινήσεις των οπλιτών, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, για να εξεταστούν στα στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία της περιφέρειας, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

 

              4.  Έχοντας υπόψη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε και την προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ για εξορθολογισμό των δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου δε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ως άνω κατεύθυνσης, είναι απαραίτητη η παροχή ορισμένων διευκρινίσεων από το ΥΠΕΘΑ ως προς το μέγεθος της επιβάρυνσης του ελληνικού δημοσίου από τις μετακινήσεις των νεοσυλλέκτων οπλιτών των ΚΕΝ για ιατρικές εξετάσεις.

 

                   Ειδικότερα, επιθυμούμε την παροχή των ακριβών οικονομικών στοιχείων ως προς το σύνολο του κόστους των μετακινήσεων των νεοσυλλέκτων οπλιτών από και προς τα στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία για το έτος 2013, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής αυτών στα ΚΕΝ. 

 

              5.  Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την προώθηση του αιτήματος στους αρμόδιους φορείς.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος
 
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Δενδρινός Βασίλειος
Αρχιλοχίας (ΠΒ)

 

 

                                                                  

 

 

                                            

                                                              
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά